Wanneer Kinderspoor?

Problemen horen erbij, ook in een kinderleven. Soms groeit een kind er vanzelf weer overheen maar als het al langere tijd 'niet lekker gaat', u komt er samen niet uit, kan het verstandig zijn op zoek te gaan naar hulp in de volgende gevallen:

  • Traumatische gebeurtenis: echtscheiding, sterfgeval, angstgevoelens, depressie, somberheid.
  • Een echtscheiding betekent grote onzekerheid voor een kind waarbij het zich van alles afvraagt:  ‘Ben ik  wel de moeite waard, als mijn ouders zo met zich zelf bezig zijn en iets doen( de echtscheiding)  wat voor mij zo naar is’.
  • Moeite om te gaan met andere kinderen en/of volwassenen, Gebrek aan zelfvertrouwen. Door in de coaching te genieten van eigen belevingen en van de resultaten in b.v. het schilderwerk kan het zelfvertrouwen groeien. Door de nadruk te leggen op het positieve krijgt het kind ook meer vertrouwen in zijn eigen mogelijkheden.
  • Zelfvertrouwen kan o.a. groeien door in de coaching te genieten van  eigen belevingen en resultaten in het schilderwerk en doordat de nadruk gelegd wordt op het positieve. Zelfvertrouwen groeit door vertrouwen te krijgen in je eigen mogelijkheden.
  • 'Niet lekker in zijn vel' mogelijk door hoogbegaafdheid of hoog-gevoeligheid.
  • Bij hoog-gevoeligheid kan het kind door rustige aandacht, vriendschap sluiten met zijn gevoelens en er daardoor beter mee omgaan.
  • Pesten, gepest worden.
  • Problemen met zindelijkheid.

Pesten en gepest worden

Bij pesten en gepest worden komen er belangrijke vragen aan de orde die gaan over het verschil tussen pesten en plagen, grenzen aangeven, voor je zelf durven opkomen. Er wordt geoefend met nieuw gedrag.

 

Problemen op school

Problemen op school: faalangst, moeite met concentratie, prestaties die opvallend
achterblijven. In het laatste geval kan het zijn dat het kind door allerlei ( niet ge-uite) emoties bij echtscheiding, pesten, rouw e.d. geen ruimte over heeft voor leren op school.

 

Uitspraken van ouders

Misschien herkent u iets in een van de volgende uitspraken van ouders:

'Hij is heel gevoelig, heeft een laag zelfbeeld, is vaak boos.'
'Sinds de zomervakantie heeft ze buikpijn; met zwemmen en lezen gaat het niet meer vooruit.'
'Mijn dochtertje van 5 probeert de problemen die haar oudere broertje veroorzaakt, op te vangen door mee te gaan zorgen. Met vriendinnetjes loopt het niet lekker'.
'Hij is bang in bed en voelt zich gepest.'
'Hij is alleen maar bezig met het negatieve uit de buitenwereld.'
'Ze komt altijd doodmoe en vaak huilend uit school en is vaak ziek.'
'Onze dochter van bijna 9 heeft problemen met de zindelijkheid overdag. Ze is spontaan, slim en creatief maar het lukt ons niet om de vinger te krijgen achter de oorzaak en vooral niet de oplossing te vinden. Medische oorzaken zijn al uitgesloten.'

 

Bel of mail gerust voor het maken van een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.